Skyroam Coupon Code - TRAVELSPIRIT

Skyroam Coupon Code - TRAVELSPIRIT
The easiest way to stay online while Traveling

Friday, January 27, 2012

Souliotes - Papaflessa - Astrapogiannos - Trelos - 4 tainies

Πρώτη προβολή: 1972.Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχάλη Περάνθη.Οι Σουλιώτες πληροφορούνται ότι ο Αλή Πασάς (Φερνάντο Σάντσο) ετοιμάζεται να τους επιτεθεί και να πατήσει το Σούλι.Ο Φώτος Τζαβέλλας (Χρήστος Καλαβρούζος),όμως,και τα παλικάρια του είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ελευθερία τους.Ο Αλή Πασάς αποφασίζει να πολιορκήσει το Σούλι,αλλά οι γενναίοι Σουλιώτες δεν πρόκειται να πέσουν στα χέρια των Τούρκων ζωντανοί.Το δράμα κορυφώνεται βρίσκοντας τις Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο,να τραγουδούν Στη στεριά δεν ζει το ψάρι και να θυσιάζονται χορεύοντας και πέφτοντας στον γκρεμό με τα μωρά τους στην αγκαλιά και τους άνδρες να αποφασίζουν να πεθάνουν ανατινάζοντας το μοναστήρι στο βουνό Κούγκι.








Πρώτη προβολή:1971.Η ζωή και η δράση του ήρωα του 21 Παπαφλέσσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων,έως και τη μάχη στο Μανιάκι που του στοίχισε τη ζωή...






Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους ο Αστραπόγιαννος γυρίζει στο χωριό του. Το όνομα του έχει γίνει θρύλος και τα κατορθώματά του τραγούδια. Η κατάσταση που αντικρύζει τον γεμίζει πίκρα. Ο τσιφλικάς του χωριού έχει αντικαταστήσει τον Τούρκο Αγά και τυραννεί τους χωριανούς. Μια άγρια σύγκρουση ξεσπά μεταξύ των τσιφλικάδων και του Αστραπόγιαννου.




Ένας φουκαράς βιοπαλαιστής ο Θανάσης κάνει ένα σωρό δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Κάποια στιγμή αποφασίζει να ανοίξει μαγαζί που θα νοικιάζει μηχανάκια. Όταν οι μηχανόβιοι της περιοχής τον ταλαιπωρούν και τον δημιουργούν προβλήματα, εκείνος θα μεταμορφωθεί σε καμικάζι για να τα βγάλει πέρα μαζί τους , παρέα με την θεότρελλη βοηθό του.

No comments:

Post a Comment

Thank you for taking the time to comment on our blog :)